Нови детали за убиената девојка во Белград: Увидот покажа дека не била силувана

677

Тело на девојка идентификувана како А.С. (22), е пронајдено денеска на Ѕвездара. Според првите информации, постоеше сомнеж дека девојката била силувана, а потоа убиена. Но, последните информации укажуваат на тоа дека таа не била силувана. Точната причина за смртта ќе биде позната по обдукцијата која е во тек. Наредена е и токсиколошка анализа.

Телото на А.С. било во ноќница на креветот, а го пронашла сестрата на убиената која се посомневала дека нешто се случило бидејќи А.С. таа не одговарала на телефонот. На телото на убиената девојка нема видливи траги од повреди.

„По телото нема видливи повреди, девојката не е претепана. Се проверува дали се задушила“, вели извор запознаен со истрагата.

Сестрата во полиција изјавила дека А.С. пред извесно време дошла кај нејзиниот братучед Т.Ж. да се грижи за нејзините деца. Роднина на Т.Ж. утрово ги однел децата во градинка. После тоа, братучедот неколку пати се обидел да добие А.С. на телефон, но кога таа не се јавила и се јавила на нејзината сестра која во станот го пронашла телото на А.С. во ноќница поставено на креветот. На убиената девојка и биле слечени долната облека и ноќницата.

Сестрата на убиеното девојче излегла во придружба на инспектор и плачела. Целата улица е полна со полиција, а сцените пред зградата се шокантни.