Наеднаш чувствувате ненадејна потреба за нешто слатко или нешто горко, следете ги внимателно пораките што ви ги испраќа телото

327

Секому му  се случило наеднаш да почувствуваме ненадејна потреба за различни вкусови, која едноставно не обзема. Постојаната потреба за одредена храна може да укажува на недостаток во организмот. Може да ве предупреди и за некои промени во телото. Како што известува Glossy, ова се само некои примери и одговори на овие ненадејни состојби на организмот.

Ако имате ненадејна потреба за слатко: исцрпени сте и ви треба брза доза енергија – гликоза. Подобро е да земете мед или темно чоколадо и на тој начин да го „обезбедите“ организмот со здрава енергија.

Ако имате желба за солена храна: Инфекцијата е намалена, но воспалителниот процес е зголемен, пред се во урогениталниот систем.

Ако ви се јаде горчлива храна: Проблемот е во желудникот и цревата. Ви треба детоксикација.

Ако ви се грицка свеж зеленчук: Може да имате проблеми со црниот дроб или гастритис. Оваа храна ќе ви го смири стомакот.