Утринава во маркетите не беше дистрибуиран леб, пекарите вчера го најавија ваквиот потег.На рафтовите има само од старите залихи на леб и тоа од специјалните видови.

Владата ја замрзна цената на белиот и полубелиот леб на 33 денари, откако пресметале дека дел од поскапувањата се неоправдани, а како аргумент плус го наведоа и тоа што ист леб се продава по драстично различни цени низ земјава – од 28 до над 45 денари. Освен замрзнувањето на цената на лебот, владата ја укина и субвенционираната струја за прехранбената индустрија.