ЗАТВОРЕН БЕЛГРАДСКИОТ АЕРОДРОМ: Во тек е детален преглед на авионите

3758

Пилотот на летот кој добил дојава за бомба покажал брза реакција и по добиената информација веднаш ги контактирал властите.

Белградскиот аеродром „Никола Тесла“ е итно затворен поради дојава за бомба која ја добил пилотот на летот пред полетувањето. Инцидентот се случил околу 19:15 часот на пистата, кога пилотот добил информација за бомбата и веднаш ја контактирал полицијата за сомнителниот патник. Сите патници се евакуирани, а во моментов е во тек детален преглед на авионот за да се утврди веродостојноста на извештајот.

Пилотот на летот кој добил дојава за бомба покажал брза реакција и по добиената информација веднаш ги контактирал властите. Неговата одлучност и професионализам придонесоа за брза евакуација на патниците и почитување на безбедносните протоколи.