Емотивен момент на американскиот „Јас имам талент“: Настап го потсети Сајмон Коуел на натпреварувачка која почина, емотивно до солзи

109
Фото:скриншот/Јутуб

Во американската верзија на натпреварот „Јас имам талент“ публиката беше сведок на уште еден емотивен момент. Младинскиот хор „Мзанси“ се претстави пред публиката и жирито изведувајќи ја песната „It’ Ok“, која своевремено ја отпеа поранешниот учесник на ова шоу, Nightbirdee, кој за жал почина по тешко боледување.

По нивниот настап, Сајмон Кауел, член на жирито, не можеше да ги задржи емоциите и пушти солза.

„Ова е тешко, дајте ми момент. Знам колку тоа би ѝ значело. До самиот крај, таа беше страсна за споделување на нејзината музика. Нејзиниот настап го освои целиот свет. Се враќате овде со фантастична посветеност. Вашиот настап навистина го одзема здивот“, рече Сајмон Кауел, додавајќи:

„Сакам да предложам нешто. Не сме го правеле ова досега, но секогаш сме разговарале да и дадеме нешто на публиката…“, изјави Кауел.

Во публиката владееше голема возбуда, а жирито реши да го притисне златното копче, што значи дека младинскиот хор „Мзанси“ тргна директно.

Да се ​​потсетиме и на настапот на Nightbird во американскиот „Талент“, кога таа со својата емотивна приказна и настап.