Два хеликоптери се судрија во Калифорнија при гаснење на пожар, тројца загинаа/ВИДЕО

65

Три лица загинаа при судар на два хеликоптери кои биле ангажирани во гаснење пожар во округот Риверсајд, Калифорнија.

Хеликоптерите се наоѓале во група од вкупно шест летала кои биле ангажирани во гаснењето на пожарот.

„Во текот на акцијата за гаснење на пожарот два хеликоптери се судрија во воздух. Првиот хеликоптер успеа безбедно да слета“, изјавија претставници на областа.