Два пожара на отворен простор се регистрирани во последното деноноќие, соопшти ЦУК. Гореле диви депонии во атар на с. Церово, Општина Желино и над расторанот „Дарданија“ кај с. Боговиње.

Поради ова реагирала противпожарната од Тетово и ренеџер од Наионалниот парк „Шар Планина“. Според последните информции, пожарите се локализирани.