Да го направиме Крушево зимска бајка!

62

Општина Крушево, годинава во својата зимска бајка акцентот го става на срцето на Старата чаршија, односно Градскиот парк, од каде ќе започне новогодишното украсување на градот.

– Општината во соработка со ентузијасти од крушевскиот еснаф, образовните институции и институциите од културата и повеќе субјекти од градот покажаа интерес за свој придонес во планирањето на годинешната зимска бајка и новогодишниот блесок на градот – велат од локалната самоуправа.

Општина Крушево е отворена за соработка и ги повикува сите заинтересирани граѓани кои сакаат да учествуваат во заедничкото украсување на Крушево да се вклучат во оваа акција која е започнат од пред неколку денови.

– Сите заеднички да ја збогатиме целосната слика затоа што најголемото богатство на градот се неговите култура, историја и традиција, кои заслужуваат да бидат соодветно презентирани – нагласуваат од Општина Крушево.