ВИДЕО/Сиднеј ја дочека Новата 2021. со спектакуларен огномет

193

Големите австралиски градови, вклучително и главниот, влегоа во 2021 година. Освен Камбера, во новата година влегоа Сиднеј и Мелбурн.

И покрај пандемијата со коронавирусот во Сиднеј не изостана традиционалниот спектакуларен огномет. Импресивниот огномет во близина на сиднејската куќа на операта повторно го обиколи светот.