Британскиот министер за животна средина е во самоизолација

24

Британскиот министер за животна средина Мајкл Гов изјави денеска дека ќе биде во самоизолација, бидејќи еден член од неговото семејство има симптоми на Ковид-19.

Медиумите објавија дека Гов засега нема симптоми на новиот коронавирус и ќе продолжи од самоизолација да ги извршува своите редовни работни обврски.

Британскиот министер за здравство Мет Хенкок, кој претходно беше позитивен на тестот на коронавирус, се врати на работното место, а некои министри биле во самоизолација.

Извор:МИА