БАХМУТ ПРЕД САМ ПАД: „Вагнер“ напредуваше вкупно 40.000 метри во различни насоки

4286

Шефот на „Вагнер“, Јевгениј Пригожин во денешното обраќање за состојбата во Бахмут истакна дека градот е пред пад.

– Помалку од 2 квадратни километри од Бахмут е под непријателска контрола, изјави Евгениј Пригожин.

Вкупно: во текот на денот, напредувањето на јуришните одреди беше повеќе од 600 m, а окупираната територија беше 172.000 m2.

Битка за Бахмут
Упадните одреди на ПВК „Вагнер“ ја продолжија офанзивата по улиците Медведев, Черњаховски и Толбухин, напредувајќи кон Черњаховска лента, која ги премина.

Напредување има и по улицата Леваневского. Од двете страни борци на ПМЦ упаднале во уште 2 катни згради.