EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Поранешен УФЦ шампион, Израел Адесања, зборуваше за својата иднина.

  • Одам во лов на титулата и го мислам тоа во секоја смисла на зборот. Дефинитивно имам различен начин на размислување, па дури и тренерот Јуџин Берман го знае тоа и ме придружуваше на тоа, навистина се променив. Ми се допаѓа затоа што е се на мене, некако поетски звучи. Еден е животот, да ги фрлиме коцките. Ова е мојата последна шанса и ќе дадам се од себе да ја искористам, изјави Адесања за следната борба со Переира.

Титулата ја освои со нокаутирање на Роберт Витакер, а подоцна ги победи Ромеро, Коста, Ветори, Викатор… се додека Алекс Переира не му го одзеде појасот.