Ќе може ли да се отвори македонскиот Устав со хрватски клуч?

Се чини дека повлечи-потегни политиката за уставните измени меѓу владејачката партија и опозицијата направи чекор напред. На оваа констатација наведува изјавата на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, за кого отворањето на Уставот по примерот на Хрватска е прифатливо. Како што посочи, ако формулата за успех е во широко набројување на етничките заедници, која беше една и од … Продолжи со читање Ќе може ли да се отвори македонскиот Устав со хрватски клуч?