Од 22 септември до 30 октомври: Денови на руски јазик и култура во Скопје

На иницијатива на Руски центар при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, со поддршка на Амбасадата на Русија во Северна Македонија од 22 септември до 30 октомври ќе се одржуваат Денови на руски јазик и култура. Свеченото отворање на манифестацијата е в среда, 22 септември, со концерт на руска класична музика во Музејот на … Продолжи со читање Од 22 септември до 30 октомври: Денови на руски јазик и култура во Скопје