Пристигна БЕЛАТА МЕСЕЧИНА во Близнаци: Ќе биде тука 7 месеци, а на овие знаци ќе им го осветли патот

1887
Фото: pexels
Белата Месечина, која во езотеричниот свет ја нарекуваат и Селена, на 12 јуни влезе во знакот Близнаци и таму ќе биде цели седум месеци, односно до 11 јануари 2025 година.Во грчката митологија, Селена е божица на полната месечина, а во астролошка смисла ова е мистична точка на хороскопот што не постои како физички објект на небото. Сепак, секогаш е поврзана со ангел чувар и помош на виши сили.

Што значи ова за нашиот хороскоп, односно за нашите животи? Белата месечина дава моќна заштита, го осветлува патот во темните лавиринти на судбината, помага да се поправат грешките и да се добијат подароци од судбината.

Транзитот на Белата Месечина низ знакот Близнаци го симболизира нашиот круг на комуникација и покажува дека колку повеќе сме пријателски расположени и покорисни кон другите, толку повеќе ќе добиваме од околината. Зборовите кои доаѓаат од срце имаат посебна моќ во овој период, затоа не се срамете да им се заблагодарите на луѓето за се што прават за вас. Важно е да избегнувате навреди, токсична комуникација, гласини и озборувања и да дадете приоритет на лесните начини за решавање на проблемите.

Ова е многу поволен момент за да се средат некои недовршени работи, да се средат документите, да се исполнат некои стари ветувања… Ова е исто така добро време да барате и купите опрема за комуникација и транспорт како што се автомобили, лаптопи, телефони или дури и велосипеди. Доколку сте сопственик на компанија или сопствен бизнис, имајте на ум дека ова е одлично време за активен развој на бизнисот.

Белата месечина кај Близнаците ни помага да го видиме и цениме она што е околу нас, да го искористиме за да го подобриме нашиот живот и животот на нашите најблиски. Оваа појава носи многу придобивки за сите знаци од Зодијакот, но три знаци ќе бидат особено благословени и ќе уживаат во многу придобивки.

Бик

Белата месечина кај Близнаците најмногу влијае на втората куќа во хороскопот Бик, која е одговорна за финансиите, ресурсите, имотот, самоевалуацијата… Ова е период кога лесно ќе можете да најдете нова работа или нов извор на приход, ако сакате. Генерално, со финансиите ќе се справите полесно и едноставно од вообичаено.

Ова се месеците кои се многу поволни за создавање нови пасивни извори на приходи, инвестирање и формирање финансиски план.

Близнаци

За претставниците на Близнаците, транзитот на Белата Месечина ќе влијае на првата куќа од хороскопот, што подразбира дека следните седум месеци ќе бидат многу добар период за вас во кој ќе се зголемат шансите за остварување на вашите соништа. Многу од вашите добри желби и намери ќе се остварат побрзо отколку што очекувате.

Пред вас се отвораат нови патишта и можности, вклучувајќи го и вашиот личен живот. Доколку барате љубов, во овој период е можно да се сретнете со личноста која навистина е наменета за вас. Ова е време и за нови можности кога станува збор за самореализација, односно наоѓање на вистинска работа или хоби.

Лав

Транзитот на Белата Месечина влијае на единаесеттата куќа на хороскопот Лав и ја симболизира вашата иднина и вашиот ангел чувар. Во овој период, во вашиот живот може да се појави личност која ќе ви стане покровител, ќе ви помогне да ги спроведете вашите планови и ќе ви даде вистински совет. Ова е исто така време кога можете да учествувате во судбината на детето; може да станете родители, нечија кума или значително ќе му помогнете на детето на пријател или роднина.

Единаесеттата куќа е поврзана и со стекнување позиција во општеството, па затоа ви се отвораат можности за самореализација преку Интернет. Многу луѓе ќе бидат заинтересирани за вас, особено ако нудите информации или производи кои се корисни за другите. Овој период ќе донесе среќа и поддршка од вашиот ангел чувар, ќе почувствувате дека сте среќни, а потребните околности, информации и луѓе сами ќе дојдат.

Единаесеттата куќа ја симболизира сликата на иднината, така што вашите соништа, надежи и очекувања брзо ќе се одразат на околната реалност и ќе се остварат. Сонувајте добри работи за себе и за другите луѓе.