Поставен камен-темелникот на новиот противпожарен дом

357

Откако заврши расчистувањето на теренот на стариот и руиниран магацински простор во старата касарна во Битола, поставен е камен- темелникот на новиот противпожарен дом на оваа локација.

Новиот објект е на површина од 1.600 квадратни метри и се очекува да биде завршен до карабина до крајот на календарската година.

Изградбата на новиот објект е од големо значење, покрај за Општина Битола, и за околните општини Новаци и Могила.