Мексикански демонстранти затворија граничен премин со САД поради стравувања дека нетестирани патници од САД би можеле да го внесат коронавирусот во Мексико.

Жителите на пограничното место Сонора најавија дека ќе го блокираат сообраќајот во Мексико.

Тие носеа заштитни маски и транспаренти на кои им порачаа на Американците „останете дома“.

Во Мексико, потврдени се помалку од 500 случаи на Ковид-19, додека бројот на заразени во САД веќе надминува 83.000.

Извор: МИА