Изгубениот или украден телефон Гугл отсега ќе може да го лоцира: Создаде нова фантастична апликација, само треба да се најавите

1540

Google лансираше апликација која ќе ви помогне да го пронајдете изгубениот телефон.

Губењето на телефонот е како кошмар во денешниот свет, настанува паника, се тапкате по џебовите, се враќате во чекорите и стравот зазема кога ќе сфатите дека сте го изгубиле телефонот.

Меѓутоа, сега на тој кошмар му дојде крајот бидејќи Google конечно претстави опција која ќе не спаси во тие критични моменти.

На почетокот на април, Google ја лансираше мрежата „Find My Device“ за пронаоѓање телефони и други компатибилни уреди офлајн.

Ова првично е ограничено на САД и Канада, со целосна глобална експанзија планирана за крајот на јуни или почетокот на јули, при што некои региони веќе се воведуваат.

Кога Google ќе ја стартува мрежата Find My Device, вашиот телефон може да побара од вас да се согласите да се придружите, а вие мора да ја прифатите доколку сакате да бидете дел од мрежата, известува Android Police.

Целта на создавањето на оваа мрежа е колку повеќе членови има, толку се поголеми шансите да го најдете вашиот уред доколку го изгубите или ви го украдат.

Google моментално работи со различни производители за да ја донесе оваа функција на сите типови телефони.