Дојави за бомба во сите судови во Словачка

42

Сите судови во Словачка денеска добија дојава за бомба, изјави портпаролката на регионалната полиција во Братислава, Јана Шимункова.

Полицијата врши увид во сите судски згради, додаде портпаролката.

Дојава за бомба бил пријавена и до Врховниот суд на Словачка, пренесува ТАСР.