Париз, Хонг Конг и Сингапур се најскапи градови во светот

Најскапи градови во светот се Париз, Хонг Конг и Сингапур, кои на листата на весникот „Економист“ го делат првото место. Според трошоците за живеење во...

Македонското земјоделство на крстопат, ќе има ли паметни села

Според Комората, потенцијалите на земјоделството во земјава не се целосно искористени. Необработени стојат преку една третина од површините, а субвенциите не ги дадоа очекуваните...

Од 1 април УЈП ќе почне да испраќа претпополнети Годишни даночни...

Годишните даночни пријави за остварените приходи во текот на 2018 година Управата за јавни приходи ќе почне да им ги праќа на граѓаните за...

Германија, Велика Британија, Грција, Србија и Италија се наши најголеми трговски...

Во периодот јануари – март 2019 година, според вкупниот обем на надворешно-трговската размена, Република Северна Македонија најмногу тргувала со Германија, Велика Британија, Грција, Србија...

По која цена ќе се точат горивата на бензинските пумпи, зависи...

Денеска, 8 мај, завршува дваесетгодишниот договор со скопската рафинерија „Окта“, со кој РКЕ имаше обврска пресметката на цената на горивата да ја утврдува по...

Расфрлање со пари? Проект вреден 20 милијарди евра оди на ревизија!

Италијанските власти повикаа на финансиска резвија на проектот за изградба на железничка пруга со голема брзина која ќе ја поврзува земјата со Франција, односно италијанскиот...

Економијата во Еврозоната продолжува да губи своја динамика

Економијата на еврозоната продолжи да ја губи динамиката во април, објави Асошиетед прес. Поблизок поглед на истражувањето, спроведено под надзор на Европската централна банка, покажува...

ЕБОР ќе ја интензивира поддршката за енергетиката, инфраструктурата и приватниот сектор

Договорот со Грција е исклучителен исчекор и одлична можност за посветување на останатите економски процеси и инвестициски можности важни за граѓаните на Северна Македонија и...

Бројот на милионери во Турција се зголеми за 12.777

Бројот на милионери во Турција во првото тромесечје од 2019 година се зголемил за 12.777 и сега изнесува вкупно 192.903, јавува агенцијата Анадолу врз...

Нашиот ориз отиде во Србија, а ние ќе јадеме неквалитетен грчки...

Моментално во Македонија речиси и да нема домашен ориз, а нема да има до новата жетва, велат оризопроизводителите. Оризот кој се продава на пазарите...

Огласот за набавка на 13.000 тони домашна печница за стоковни резерви...

До 15 август ќе биде отворен јавниот оглас на Агенцијата за стоковни резерви за набавка на меркантилна пченица. Со огласот е предвиден откуп на 13.000...

ОГЛАСИ: Се бара менаџер за 12.000 и професор по логика за...

Најмногу работници, како и обичо, побаруваат преработувачката индустрија и трговијата, а десетте најбарани занимања се хигиеничар на производствени, односно работни простории, продавач, работник на...

ШТОТУКУ ОБЈАВЕНО