Франција ќе воведе еко-данок за авиокомпаниите

56

Франција ќе воведе еко-данок за сите авионски компании што патуваат од Франција до туристички дестинации во други земји, соопшти денеска министерката за сообраќај Елизабет Борн.

-Одлучивме да воведеме еко-данок на сите летови од Франција, изјавила Борн на конференција за новинари, објави агенцијата Reuters.

Таа појаснила дека воведувањето на тој данок ќе биде псотепено.