Дома 2023 мај

Месечна Архива: мај 2023

Брисел ги смири „бунтовниците“: Украинското жито може во ЕУ

По две недели интензивни преговори, Брисел најави договор за увоз на украински житарки, за кој вели дека ја штити украинската економија и егзистенцијата на...

На српските градилишта една третина од работниците се странци

Министерот за градежништво, транспорт и инфраструктура на Србија, Горан Весиќ изјави дека 30 отсто од сите градежни работници во Србија се странци, а нивното...

ПРВОМАЈСКИ ПРОТЕСТИ ДЕНЕСКА: Посебен сообраќаен режим на овие сообраќајници

СВР Скопје денеска ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќајот по неколку сообраќајници во центарот на Скопје поради одржување два синдикални првомајски протеста. Како...

Синдикатот повикува, РАБОТНИЦИТЕ СЕ ДРЖАВАТА: Денеска сите заедно на протест

Сојузот на синдкатите на Македонија (ССМ) денеска на Денот на трудот – 1 Мај организира првомајски протест под мотото „Работниците се државата“. Протестот, што ќе...

ШТОТУКУ ОБЈАВЕНО

Анкети