Меѓу бројните естрадни личности кои се заразени од коронавирусот е и пејачката Јелена Костов. Јелена, како што вели, три дена имала болки во коските, температура  и сува кашлица, а после тоа направила тест и открила дека е позитивна.  Дури и по 19 дена таа не успеа да се излечи.

Јелена Костов / Фото: ФБ.

-Сега сум добро, фала му на бога. Денес се точно 19 дена од мојата борба со короната. Најмногу сум среќен што сè е во ред со моите бели дробови. Цело време сум дома, но можам да кажам дека на своја кожа почувствував колку е подмолен и злобен овој вирус, каде во рок од три дена не знаев кој дел од моето тело повеќе ме боли, рече таа за Курир. Не можев да станам од кревет, но после три дена почна да се подобрува мојата состојба. Сепак, вчера по 19 дена добив уште еден тест кој сè уште е позитивен, додаде Јелена.