Јапонецот со 112 години и официјално најстариот човек на светот, ги надживеа дури и своите деца

26

Масазо Нонака е роден на 25 јули 1905 година и пораснал во големо семејство. На Јапонецот Нонака денес му беше врачен сертификат дека е најстариот човек со своите 112 година и 259 дена.

Тој доби сертификат од Гинисовите светски рекорди во неговата куќа во Ашор на северот на јапонскиот остров Хокаидо.

 Масазо Нонака е роден на 25 јули 1905 година и пораснал во големо семејство, кое цел живот одржува пансион со бањи, кој сега го управува неговата внука.

Тој ја надживеа својата сопруга и двете од неговите пет деца.

Од Гинис велат дека Нонака стана најстариот човек на светот откако Франсиско Оливере од Шпанија почина на 113 години оваа година.