Шарените, тесни „тај-дај“ во ново руво

90

Панталоните во шарен „тај-дај” стил долго време важат за необично, „забегано” парче облека. Стилистот и уметник Зек Сирока го носи овој тренд на едно ново ниво.

– Си направив таков пар за себе, па сите почнаа да ме прашуваат од каде ми се… Потоа почнав да правам панталони за пријателите, па и за туѓинци, вели уметникот.

Тој сакал овие шарени, тесни панталони од „забегани” да ги направи „кул”.

Според многумина, тоа и му успеало.