Поранешниот светски женски тениски рекет број еден Марија Шарапова веќе подолго време е надвор од „белиот спорт“.  Русинката го замени рекетот со ракавици и навистина е жестока. Маша ужива надвор од тенисот, но сепак тренира да остане фит.

Шарапова во моментов е посветена на боксот. Таа интензивно тренира ангажираше и професионален тренер, а дел од тренинзите ги извршува на плажа.

Силата од тенисот Маша ја применува и во новиот нејзин спорт.