Чудо: 42-годишна жена на свет донела 11 здрави бебиња!

68

Марија Фернандез, 42-годишна жена на свет донела 11 здрави бебиња! Таа открила дека имала проблеми со забременувањето, што била главната причина зошто таа и нејзиниот сопруг одлучиле да пробаат ин витро оплодување. Но изненадувачки добила повеќе од едно бебе. Родила единаесет бебиња без царски рез. Родила 11 момчиња, од кои шест биле идентични близнаци.

– Докторите беа среќни што имаа „лесна“ испорака на бебиња без царски рез, што ги остави во неверување затоа што вакво нешто не виделе досега, открила сестра кој присуствувала на породувањето.

-Тие буквално излегуваа еден по еден. Поминаа само 17 минути откако првото бебе излезе на светот до последното, додава таа.

Марија Фернандез е регистрирана во Гинисовата книга на рекорди за овој неверојатен зафат.

https://www.youtube.com/watch?v=q3Y8RulEb_w