Хороскопските знаци и лутината:Немојте да мафтате со црвено шамивче пред Бикот, не влегувајте во расправија со Близнаци, а со Водолија слободно спречкајте се, брзо ќе заборави!

65

Тепајте се со Овенот, навредувајте го Бикот, ама никогаш не се впуштајте во караница со Близнаци.

Овен

Овенот реагира бурно како огнен знак. Негов владетел е Марс. Тој има изразено его и има бурна реакција на секоја забелешка. Има мал праг на толеранција. Тој веднаш реагира, се лути, но исто така брзо ја испушта топката, се лути и заборава на конфликтот. Овој „конфликт“ честопати не е конфликт, но тој така го перцепира.

Бик

Бикот е земјен знак. Има големо трпеливост и никогаш нема да реагира на првата топка. Многу често луѓето го доживуваат како флегма. Тоа е донекаде точно. Но, кога мавтате со црвено шамиче пред Бикот и кога ќе ја предизвикате неговата најдлабока реакција, тогаш најдобро е да не сте во негова близина. Тој се претвора во вистински лут Бик кога е невозможно да го запрете Најдобро е никогаш да не го проверувате неговиот праг на толеранција. Вие не сакате да го тестирате прагот на толеранција на Бикот.

Близнаци

Близнаците се воздушен знак. Тие се водени од комуникацијата. Ако го нервирате, тој ќе ви се спротивстави со зборови. И тогаш сите против него се немоќни. Тој точно знае што и кога да каже. Тие логично ги заклучуваат работите, па некако ќе се грижат кавгата да не го загрози неговото достоинство.

Рак

Ракот е воден знак. Неговите реакции на конфликтот секогаш се случуваат во него самиот. Речиси и да нема реакција. Наместо тоа, тој ќе молчи, ќе задржи сè за себе, а понекогаш и кога ќе се појави можност, тој ќе ви каже што го изнервирало. Тој чува тажен гнев, гнев во себе и можете да го јадете одвнатре. Тој има оклоп околу себе и се чини дека е силен, заштитен. Тоа сигурно не е така. 

Лав

Лавот е огнен знак. За разлика од другите огнени знаци, тој има „умерено“ бурни реакции. Тој е голем егоцентрик и не сака во принцип да се кара. Тоа може да го загрози неговото достоинство, неговата гордост. Како да е под неговата чест. Меѓутоа, кога ќе започне расправија, тој го побива својот соговорник со силни аргументи и во најголемата дебата, тој никогаш не ја губи главата. Се сврте достоинствено и си замина. Тој рече што има.

Девица

Девицата е земјен знак. Тоа е знак кој речиси и да нема дискусија. Неговиот ум не дозволува да се кара. Тој ќе го задржи својот гнев и бес за себе. Ако се случи да влезе во расправија, тој никогаш нема да го навреди или понижи својот соговорник. Нема пцуење во него. Ако случајно се навреди, веднаш ќе ви се извини.

Вага

Вагата е воздушен знак. Тој е украсен со дипломатија. Тој нема конфликт. Тој има размена на мислења. Така Вагата доживува расправија. Нема шанси некој да го воведе во жестоки дебати. Тој веднаш ја испушта топката и го носи раздорот до културното ниво на комуникација. Ако некој не го почитува или го фати окото „под око“, тој веднаш се свртува културно и заминува.

Шкорпија

Шкорпијата е длабок, емотивен знак. Големо е злопамтило. Неговите зборови се остри како меч, тој нема да избере да каже дека ве повреди и секогаш удира во центарот каде соговорникот е најчувствителен. Овој знак има силна интуиција и знае како да ја искористи. И за убави и за многу „грди“ работи. Тој ја чувствува слабоста на човекот и се концентрира со сето свое битие да го удри таму. Се разбира, Шкорпијата никогаш нема да нападне прва, но ако ја предизвикате, имате лоши магии.

Стрелец

Стрелецот е огнен знак. Таа е моралист и секогаш гледа на поголема слика. Тој секогаш кажува што мисли и кога некој ќе го праша. Неговите зборови се искрени, но понекогаш другата страна не сака да ги чуе. Тогаш се случува расправија. Во тие моменти, тој ќе се обиде да ја објасни својата „поширока слика“ зошто рече нешто без тешки и остри зборови. Постои и друга страна кога во лутина знае да ги крши работите, а понекогаш и да пцуе. Не боли. Брзо заборавете ја расправијата.

Јарец

Јарецот е земјен знак. Сака да биде во право, дисциплиниран е и секогаш знае каде му е местото. Истото го мисли и за соговорникот. Ако дојде до расправија, на прагматичен, ладен начин ќе го стави својот соговорник на негово место. Бидејќи е рационален, тој често е во право. Јарецот користи јасни и прецизни зборови и не покажува емоции во кавгата. Ако тој се налути откако ќе замине и ве прецрта засекогаш во животот.

Водолија

Водолијата е воздушен знак. Може да се расправа, но брзо заборава на сè. Реакциите се најнасилни кога некој се обидува да и ја одземе слободата или некој спори дека нејзината намера била добра. Тогаш вулкан се буди во неа. По расправијата што е многу исцрпувачка, таа се повлекува во себе и жали. Затоа што не сака дискусии.

Риби

Рибите се воден знак. Тие имаат суптилни емоции. Тие се всушност чиста емоција и затоа сè што некој ќе им каже го сфаќаат лично, а потоа се муртат. Тие не сакаат буквално да се караат. По расправија, припадникот на овој знак паѓа во депресија, тага. Емпатични се и многу добро ги чувствуваат емоциите на другите луѓе.