ФОТО: Екипата на „Медена земја“ подготвена да блесне на црвениот килим со медени чекори

188

Продуцентот на филмот „Медена земја“ објави фотографија од екипата подготвена да зачекори на црвениот килим кој води во театарот „Долби“ каде што ќе се одржи церемонијата на доделувањето на оскарите.

Како што и доликува на една филмска екипа која стои зад остварувањето номинирано во две категории за најдобар странски филм и категоријата за најдобар документарен филм. Странските медиуми веќе го прогласија филмот за револуционерен оскаровски кандидат, а за доживувањето тие допрва ќе раскажуваат.

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10158026715076665&set=a.10150262082876665&type=3&eid=ARCNZtnqAne4FzcQcWpGWOG-NYz78YKqRzzAzsrE9rN0TMe4TOQTixbmynTzuw4ZzgCJGhOBoqlatjEY&__xts__%5B0%5D=68.ARA6gzcodXduzoVGVwh5SYUhJKGqERwjHkvyWdXSK1U59U7_WyV8xxxwDQzuWPbCYrAaXKRSua9IiQ9hOzH7bO2GVRSVjqY00SKxvbUpSMuyh5so9nICCa6KM0t0mZ2SN5lYLUz3kRuV318uhGx3OCG7u6iXssnZvYRFmVAiBkUhX05Y-Q6CTamQGyN9rIOufei0sCLMLa2VOThu2XvTXhByGP8d1HURjgYqZ0Y0x_vmVV7ltUoQ78N3l3kJw_AUFhck-FBW2sBkq_3RrcCPMMEmM1KTN-Q&__tn__=EHH-R

Инаку, преносот од црвениот килим започнува во 00.30 часот, а самата церемонија во 02.00 часот.