Филм: „Oперација Фортун“ – измама на векот

66

„Oперација фортун: Измама на векот“ (Operation Fortune: Ruse de guerre) е кинеско-американската акција која македонската публика може да ја погледне во градските кина.

Во неа, специјалниот агент Орсон Фортун и неговиот тим на оперативци регрутираат голема холивудска ѕвезда за да им помогне во нивната тајна мисија за да ја спречат продажбата на смртоносно ново оружје кое ќе го измести светскиот поредок.

Во филмот улогите ги толкуваат: Џејсон Статам, Хју Грант, Обри Плаза, Џош Хартнет, Кери Елвес, а режијата е на Гај Ричи.