Филм: „Сите светци на мафијата“ – за Тони Сопрано

41

Филмот „Сите светци на мафијата“ (The Many Saints of Newark) открива како се создава еден од најголемите мафијашки босови на сите времиња – Тони Сопрано.

Режисер на оваа криминалистичка драма е Алан Тејлор, а улогите ги толкуваат Алесандро Нивола, Лесли Одом Џуниор, Џон Бертал.

Приказната ја открива и хуманата страна и борбата на Тони Сопрано наспрема влијанието на неговото семејство – особено неговиот вујко, Дики Молтисанти.