Филм: Како да го дресирате вашиот змеј: Скриениот свет

39

“Како да го дресирате вашиот змеј: Скриениот свет“ во режија на Дин Диблоа е американска анимирана авантура која наскоро публиката ќе може да ја види во градските кина.

Од DreamWorks Animation доаѓа неверојатната приказна за растењето, наоѓањето храброст за соочување со непознатото… Во ова продолжение, Хикап и Безабиот мораат да го напуштат единствениот дом за кој знаат и да отпатуваат до скриен свет за кој мислеле дека постои само во митовите. Нивните вистински судбини се откриени и змејот и јавачот ќе се борат заедно, до крајот на Земјата, да заштитат се што научиле да сакаат.

Гласовите ги позајмуваат Џонатан Хил, Кејт Бланшет, Кристен Виг.