Фестивал на виното во Скопје од 11 до 14 октомври

119

Фестивалот на виното – ВИНОСКОП , кој има примарна цел за подигнување на винската култура, по 13-ти пат ќе се одржи во Скопје од 11.10-14.10 пред спортскиот центар „Борис Трајковски“.

Најавено е учество на преку 40 винарии и вкусни деликатеси, а дополнето со богата музичка програма.

Нека ова биде уште една есен за паметење и возбуда за сите сетила со убаво македонско вино и најдоброто од македонската и балканската музика.