Македонската фудбалска репрезентација иако ги загуби сите три натпревари во групната фаза на Европското првенство, ги собра симатиите на сите европски држави.

Во центарот на вниманието беше капитенот Горан Пандев, кој го даде првиот гол за Македонија на европските првенста, а тоа беше доволна причина да биде баран од многу медиуми.

Најинтересно може да се каже дека беше интервјути со Турчинката Сејхан Шашко, која има потекло од Охрид и целиот разговор го направи на македонски јазик.

View this post on Instagram

 

A post shared by Seyhan Şaşko (@seyhansasko)