Тројца основци наградени за најдобар концепт за видео игра за животната средина во рамки на проектот „Видео игротека“

Осмооделенецот Матеј Цветковски од Радовиш е добитник на прва награда за изработка на концепт за видео игра на тема „Зачувување на животната средина“ во рамки на проектот „Видео игротека“ во организација на Унијата на македонски професионални асоцијации во креативните индустрии – УМПАКИ Скопје. Од Унијата соопштија дека неговиот концепт за игра насловена „Valley of Sprouts“ … Продолжи со читање Тројца основци наградени за најдобар концепт за видео игра за животната средина во рамки на проектот „Видео игротека“