Повеќе од 150 македонски туристи повеќе од 6 часа останаа заглавени на скопскиот аердром, зашто компанијата „Онуе ер“ не долета во Скопје за да ги превезе патниците до Хургада.

Патниците полетаа за Хурга предмалку, дознава весникот Вечер.

Тие беа изреволитирани и рекоа дека заради малтретирањето размислуваат да поднесат тужби против агенциите, претходно објави Пресингтв.

На скопскиот аердром групата, која е прва тура за Хургада во новата туристичка сезона, дошла околу во 02 часот по полноќ, по што авионот на „Онур ер“ требал да полета за Хургада.