Трамп потпиша закон за избегнување нова делумна блокада на администрацијата

39

Американскиот претседател Доналд трамп го потпиша законот за избегнување нова делумна блокада на државната администрација.

Со Законот се обезбедени 333 милијарди долари за финансирање на неколку владини структури до септември. Во документот е наедено дека ќе се финансира и дел од ѕидот на границата кон Мексико.

Станува збор за финансирање на дополнителни 88 км од ѕидот што е многу помалку од 321 км колку што бара Трамп.

За да си го обезбеди бараното финансирање претходно Трамп потпиша документ за објавување вонредна состојба.