Торнадо во Унгарија – суперклеточна бура пристигна од Австрија/видео

363

Во близина на унгарскиот град Сомбатељ денеска се појави торнадо, јавува Euronews Србија.

Торнадото се појави по суперклеточната бура која дојде од Австрија, пишува Idoekep.hu.

Унгарската метеоролошка агенција го подигна предупредувањето за тревога од втор степен.

Во одредени области е прогласена портокалова метео тревога поради опасност од поинтензивни грмежи.