Тина Тарнер се „раздели“ од своите песни за 50 милиони долари

286

Музичката мегаsвезда, Тина Тарнер, ги продаде своите музички права на песните на германската компанија BMG за неверојатна сума на пари, според проценката на една индустриска компанија.

Компанијата не објави колку плати, но информирани извори велат дека се работи за повеќе од 50 милиони американски долари.

Тоа е заштита на моето животно дело, мое музичко наследство, нешто лично. Верувам дека мојата професионална работа е во сигурни раце”, истакна Тина Тарнер.

Со нејзините карактеристични светки, обемна коса и фантастичен глас, Тина Тарнер стана „рок икона“ на 44 -годишна возраст кога го објави својот петти студиски албум “Private Dancer”.

Заедно со хитовите What Love Has To Do To It and I Can’t Stand the Rain, тој албум беше нешто ново и подобро од нејзината работа во 1960 -тите и 1970 -тите години, кога работеше со сопругот Ајк.

Тина Тарнер има добиено многу награди за време на нејзината соло кариера, вклучувајќи 12 Греми, а во 1981 година беше примена во „Рокенрол хaлата на славните“ со нејзиниот сопруг.