Спасовски не знае дали лицето во чиј објект беа пронајдени 81 мигрант е на слобода

207

„Ние имавме активност во Ваксинце во кој што се откриени во една од куќите 81 мигрант. Приведено беше едно лице, сопственик на куќата и предадено беше на Основното јавно обвинителство за постапување во однос на кривичното дело, односно сомневање за извршување на кривичното дело. Јас немам информации дали е одредена било каква мерка, но тоа е проблем на државата, рече Оливер Спасовски, министер за внатрешни работи.