Ерменија го отвори второто полуфинале на „Евровизија 2019“

197

Со претставничката на Ерменија, Србук со песната “Walking out“ почна второто полуфинале на „Евровизија 2019“.

Во втората полуфинале вечерва пее и нашата Тамара Тодевска, која настапува 17. по ред.

Таа ќе ја пее песната Горда (Proud)

Вечерва настапуваат и:

 • Ирска: Сара Мактернан – 22
 • Молдавија: Ана Одобески – Stay
 • Швајцарија: Лука Хени – She got me
 • Летонија: „Карусел“ – That night
 • Романија: Естер Пеони – On a sunday
 • Данска: Леонора – Love is forever
 • Шведска: Џон Лундвик – Too late for love
 • Австрија: Паенда – Limits
 • Хрватска: Роко – The dream
 • Малта: Микела Паче – Chameleon
 • Литванија: Јуриус Векленко – Run with the lions
 • Русија: Сергеј Лазарев – Scream
 • Албанија: Јонида Малиќи – Ktheju tokës
 • Норвешка: „КеииНО“ – Spirit in the sky
 • Холандија: Данкан Лоренс – Arcade
 • Северна Македонија:Тамара Тодевска – Proud
 • Азербејџан: Чингиз – The truth