Американскиот министер за одбрана Марк Еспер за време на посетата на Стратешката команда на САД минатата недела надгледуваше воена вежба во која руските воени сили користеа тактичко нуклеарно оружје против НАТО за време на фиктивен конфликт во Европа, принудувајќи ги САД да се одмаздат со својот нуклеарен арсенал, јави Си-Ен-Ен.