Сите големи актери имаат барем еден филм во кариерата од кој се срамат:Кијану Ривс сподели кои свои остварувања ги смета за најлоши

450

Канадскиот актер Кијану Ривс неодамна им откри на медиумите кој од неговите два филма го смета за најлош.

Имено, иако актерот е најпознат по својата работа во жанрови како што се акциските трилери, тој повремено глумел и во хорор филмови.

Така, според критичарите, во филмот „Константин“ тој ја имаше една од своите најдобри  изведби во хорор, надминувајќи ги границите на натприродниот филмски жанр и внесувајќи ја улогата на иконскиот детектив во ново светло. Режисерот на хорор Френсис Лоренс го означи Ривс како една од најважните филмски ѕвезди во тоа време, пренесува klix.ba.

Сепак, иако улогата на Ривс во овој филм се сметаше за вистинско кинематографско чудо, има некои хорор филмови кои тој ги смета за најлоши.

Ривс еднаш објасни дека бил измамен за улогата во хорор филмот „Чувар“ од 2000 година, во режија на Џо Чабарник. Заплетот на филмот е за поранешен агент на ФБИ кој го следи сериски убиец.

Ривс еднаш рече:„Никогаш не ме интересираше сценариото, но мојот пријател го фалсификуваше мојот потпис на договорот. „Не можев да докажам и не сакав да ме тужат, па немав друг избор освен да го снимам филмот“, призна Ривс.

Подоцна, тој зборуваше за хорор филмот „Чук, чук“ од 2015 година, откако медиумите забележаа дека тој повеќе не глуми во слични филмови.

„Тоа беше катастрофа. Го мразам тој филм. Страшно е“, изјави актерот.

Инаку, Кијану Ривс е најпознат по франшизите „Џон Вик“ и „,,Матрикс“, но играше и улоги во романтични филмови како „Куќа на езерото“, „Сладок ноември“, „Моето лично Ајдахо“ и „ Како да се фати диплома“.