Се стресе тлото кај Лерин, потресот почувствуван и во Македонија

167

Утринава повторно земјотрес со јачина 2,9 според Рихтер ја потресе Грција.

Епицентарот на земјотресот е на 4 километри северозападно од Лерин, на длабочина од 10 км.

Земјотресот е почувствуван и на територија на Македонија.