Се снима документарен филм за прошталната турнеја на Елтон Џон, еден од режисерите и неговиот сопруг

49
Дизни развива долгометражен документарен филм за Елтон Џон и неговата проштална турнеја наречена „Збогум пату од жолти тули: последните изведби на Елтон Џон и годините што ја создадоа неговата легенда“.
Според NME, режисери се Р.Ј. Катлер и Дејвид Фурниш, сопругот на Елтон Џон.
Филмот ќе прикаже неколку досега невидени снимки од концерти од изминатите пет децении, рачно напишан дневник на британскиот музичар, како и актуелни снимки на Елтон Џон и неговото семејство.
Датумот на прикажување сè уште не е објавен, но се очекува прво да биде објавено ограничено кино издание пред филмот да пристигне на Дизни +.