Седум тела во пратка од Србија пронајдени на пристаниште во Парагвај

44

Парагвајските власти соопштија дека во контејнер што пристигнал од Србија се пронајдени 7 тела во фаза на распаѓање, пренесуваат српски медиуми.

Во соопштението стои дека контејнерот за ѓубре тргнал од Србија во јули, а пред неколку дена бил пронајден на брод во пристаништето Асунсион. Телата се откриени дeнес кога контејнерот бил отворен.

Обвинителството на Парагвај претпоставува дека се работи за слепи патници, бидејќи се пронајдени мaрoкански лични документи кај двајца од настраданите.