Свеченост по повод државниот празник, Ден на Републиката – 2 Август Илинден- обраќање на Оливер Спасовски/галерија

16

Спасовски заедно со делегацијата што ја сочинуваат заменик на претседателот на Владата, задолжен за европски прашања, Бујар Османи, и министерката за финансии Нина Ангеловска, положија свежо цвеќе пред споменикот на Слободата „Сила, слава и победа“.

Во продолжение на церемонијата, венци со свежо цвеќе на споменикот ќе положат и делегации на Претседателот на Република Северна Македонија, на Собранието на Република Северна Македонија, на Армијата на Република Северна Македонија, на Сојузот на борците, на дипломатскиот кор и на политичките партии. 

фото:П.Стојановски