Светот на шахот во шок:Карпов во индуцирана кома поради повреди на главата

102

Еден од најпознатите шахисти на сите времиња Анатолиј Карпов, се наоѓа на интензивна нега поради тешки повреди на главата.

Во моментот се наоѓа на индуцирана кома и докторите не сакаат да даваат попрецизи прогнози.

Рускиот бизнисмен Андреј Коваљов истакна дека напаѓачите го начекале на излезот од Думата и дека му нанеле тешки повреди.

Во болницата му е констатирана затворена краиноцеребрална повреда и скршеница на левата бутна коска.

Исто така, во моментот кога е превезен во болница бил во несвест  во алкохолизирана состојба.