Сајкоски: Програмата на Владата 2024-2028 е реална и остварлива, Македонија конечно ќе зачекори напред

27

Тој продолжи и додаде дека оваа Влада ќе е Влада на реформи и дела.

„Програмата на владата 2024-2028 е реална и остварливаа. Ќе придонесеме да направиме нешто плус за благосостојбата на својот народ и среќата за своето семејство, комшии и согаѓани”, рече Сајкоски.

Тој истакна дека време е Македонија да зачекори напред.

„Време е Македонија да зачекори напред, време е да се справиме со криминалот и корупцијата. Време е способните и одговорните да покажаш што умеат и знаат”, посочи Сајкоски.

Тој потенцираше дека потребите на граѓаните биле преточени во предизборната програма на ВМРО-ДПМНЕ.

„Потребите и барањата на граѓаните беа преточени во предизборна платформа која ја понудивме пред граѓаните и ни се даде добербата оваа платформа ги опфаќа сите барања на граѓаните и се она што треба да го сработиме. Програмата е обемна и за нес ќе разговараме за сите проекти кои се во неа”, дециден е Сајкоски.