Санкционирани 227 возачи во Скопје

35

На територија на град Скопје во текот на вчерашниот ден биле изречени  вкупно 227 мерки, меѓу кои за возење повеќе од дозволената брзина 79 санкции.

Министерството за внатрешни работи соопшти дека биле изречени и 14 мерки за возење без возачка дозвола, 20 санкции за непрописно престројување и три мерки за возење под дејство на алкохол.  

Воедно, биле изречени и пет мерки за технички неисправни и нерегистрирани возила, пет санкции за некористење сигурносен појас, четири мерки за возач почетник, три санкции за користење мобилен телефон за време на возење…